Oldal kiválasztása

Mikorra illik érkezni egy stúdiófelvételre?

2019.10.04.

Mikorra illik érkezni egy stúdiófelvételre?

A válasz ebben az esetben lehet egyszerű és tömör. Pontosan.
Köszönöm a figyelmet. 🙂

Na, jó nézzük, mi van akkor, amikor valaki nem a megbeszélt időpontban érkezik!

Aki például fél órával előbb jön, könnyen megzavarhat egy éppen folyamatban lévő felvételt. Mivel a stúdióban pontos időbeosztással dolgozunk, elképzelhető, hogy az előző ügyfél még a kamera előtt áll. Őt is és a felvételt is zavarja a kopogás, a telefonálás. Halkan jegyzem meg, ilyenkor az én telefonom le is van hallkítva.

Ezen problémák elkerülésére egyébként folyamatos napi munka esetén tárgyalót biztosítunk az érkező vendégeknek, hogy ne törjék rá egymásra a stúdióajtót.

Aki késik a megbeszélt időpontról a saját idejével és pénzével játszik. Szoros menetrend mellett nem biztos, hogy van lehetősége tovább maradni. De ha ez mégis megoldható, mert nem érkezik utána senki, akkor a stúdióban eltöltött plusz idő többlet költséget jelent.

Bevallom őszintén én nem értem a pontatlan embereket. Nem érdekel, ki 1-es, 2-es, 3-es vagy éppen 144-es, piros, zöld, sárga vagy éppen hupikék. Késni egy megbeszélt találkozóról véleményem szerint illetlenség, a másik semmibe vétele. Nem szükséges feszes stúdióidőnek lenni,  hogy megtiszteljük egymást azzal, hogy pontosan ott vagyunk a megbeszélt helyen és időben, és nem raboljuk a másik idejét.

A minap Micski Marianna volt stúdiónk vendége, aki a protokoll írott és íratlan szabályairól beszélt.

Zárójelben jegyzem meg, ilyen félkészült és fegyelmezett előadóval még nem találkoztam. Két nap alatt közel 10 óra hasznos videót rögzítettünk. Az első pillanattól az utolsóig keményen állta a sarat. Le a kalappal előtte. Emlékszel az első videóra?

De visszatérve az eredeti gondolatra, Marianna elmondta, hogy mi a teendő, amikor valaki nem tud pontosan érkezni.

Korai érkezés esetén illik megvárni a megbeszélt időpontot, közben összeszedni a gondolatokat, rendezni a ruházatot.
Késés esetén pedig mindenképp időben kell értesíteni a partnert, hogy nem tudod tartani a megbeszélt időpontot. Hiszen bárkivel előfordulhat, hogy keresztbe áll előtte a hetes busz a Bosnyák téren.